Základní škola a mateřská škola Praha 5 – Radlice, Radlická 140/115, příspěvková organizace

 

Červen v ŠD

24.června 2024  |   Školní družina  |   Denisa Bártová  |  

Téma: Vodní sporty

Žluté oddělení 
V červnu jsme s dětmi probírali vodní sporty a dopravní prostředky k vodním sportům. Dále jsme se věnovali také letním tématům. Děti si vyrobily např. lodičky z papíru. Červen byl volnější na řízenou činnost, děti si také hodně hráli a občas jsme si pustili nějaký film. Na začátku měsíce jsme pak nacvičovali na rozlučkové odpoledne, na kterém jsme zpívali písničky Kamarádi od Karol a Kvído a Loleta Popleta od Štístko a Poupěnka. 

Červené oddělení 3.B 
Červen se nesl v duchu nacvičování na vystoupení pro všechny přátele školní družiny. Děti si nejdříve vybraly hudbu, a potom si samy vytvořily taneční choreografii, kterou neustále vylepšovaly. Rozlučkové odpoledne i všechna vystoupení dopadla na jedničku. Tématem měsíce června byly vodní sporty, o kterých jsme si povídali a hráli hry, které nám je ještě víc přiblížily. V závěru měsíce jsme se věnovali našim vlastnostem a těšení se na prázdniny.

Červené oddělení 2.A Tento měsíc jsem si povídali o vodních sportech. Malovali jsme ty, co nás nejvíce zajímali. Nejvíce času jsme strávili nacvičováním na rozlučkové odpoledne kdy jsme tancovali na písničku "Hejbni kostrou".  Společně jsme byli na výletech, kde jsme si užili navzájem sami sebe. 

Fialové oddělení
Měsíc červen nám připravil krásné počasí. Hodně času jsme trávili venku, kde jsme hráli různé hry a stavěli i domečky z přírodních materiálů. V družině byla volnější zábava, abychom si ten závěr školního roku pěkně užili, a proto jsme si uspořádali rozlučkové odpoledne s písničkami, dobrotami a hrami. Uzavřeli jsme také celoroční téma ,,vodní svět", kdy jsme si připomněli vše, co jsme se během roku dozvěděli. Abychom se rozloučili i s rodiči, připravili jsme si pro ně různá představení a na terase školy je potom předvedli. 

1. třída utekla jako voda a byla plná smíchu, nadšení a poznávání nových věcí. Těšíme se na příští příští školní rok, kdy z dětí budou druháci a budou ve škole i životě o kousek jistější. Přejeme Vám všem krásné prázdniny plné zážitků a radosti. 

Zelené oddělení
V posledním měsíci jsme měli téma Vodní sporty, vyprávěli jsme si, jaké vodní sporty jsou nejzajímavější a jak moc jsme s vodou kamarádi. Víme, jaké sportovní nadšence máme mezi sebou a dali jsme jim prostor o svém sportu něco říct (plavání, vodní aerobik, skok do vody). Barvili jsme si trička batikou na památku a upravovali je savem (v ochranných pomůckách)
Několikrát jsme usedli do kruhu a plánovali léto, které je před námi a jaké bychom ho chtěli mít. Hráli nejrůznější hry, jako tichou poštu, Uno, Uno flip, Prší, soutěže v dalších karetních hrách a na hřišti jsme hráli v týmech fotbal nebo volejbal. Žáci s ŠD Zelené oddělení přeji všem krásné pohodové letní prázdniny a spousta báječných zážitků (bez úrazů).

Modré oddělení 
Měsíc červen jsme zahájili turnajem v karetních hrách. Spoustu času jsme trávili venku na dětském hřišti a přípravami na školu v přírodě. Také jsme byli pylní a uklidili společně družinku. Malovali , hráli hry a společně si zatančili. 

Oranžové oddělení

V měsíci červnu jsme s dětmi nacvičovali písničky na rozloučení se školní družinou. Na terase jsme je zpívali rodičům, po té bylo občerstvení a  třeba malování na obličej. K MDD šly některé děti do "Mořského světa". Hodně jsme si v družině hráli, kreslili, četli.... Chodili jsme na dětské hřišti, kde se děti dost vyřádily.

Fotografie k článku

Základní informace o škole

Základní škola a mateřská škola Praha 5 – Radlice, Radlická 140/115, příspěvková organizace
Radlická 115/140, 150 00  Praha 5

Zřizovatel:Městská část Praha 5
Ředitel školy:Mgr. Dalibor Neckář
IČO:69781931
REDIZO:600038360
Datová schránka:friqxw5
GDPR:Základní údaje a pověřenec
  Bankovní účty:
Základní škola – rodičovské platby:70017-130889389/0800
Mateřská škola:50016-130889389/0800
Školní jídelna:19-130889389/0800
Školní družina:60011-130889389/0800
  Telefonní kontakty
ředitel:732 969 124
mateřská škola:251 555 624 (Nad Laurovou)
222 360 124 (Na pláni)
  E-mailové kontakty
ředitel školy:neckar.dalibor@zsradlicka.cz
vedoucí školní jídelny:jidelna@zsradlicka.cz
administrativní pracovnice školy:skola@zsradlicka.cz
další kontakty …

Odkazy
Základní škola
Mateřská škola
Dokumenty
Akce školy
Kontakty

Webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Pokračováním s tím souhlasíte.