Základní škola a mateřská škola Praha 5 – Radlice, Radlická 140/115, příspěvková organizace

 

Květen v ŠD

21.května 2024  |   Školní družina  |   Denisa Bártová  |  
Téma na měsíc: Mořské dno

Oranžové oddělení
V květnu je téma" Mořské dno". Shlédli jsme dokument, jak může vypadat mořské dno. Mám i malé děti a ty si nejraději hrají, starší děti luštily křížovky, osmisměrky a hlavně jsme si hodně povídali. Hráli různé hry při hudbě. Četli si různé pohádky a příběhy. Na svátek dětí se šlo do Mořského světa do Holešovic.

Žluté oddělení
V květnu máme ve školní družině téma mořské dno. Vytváříme s dětmi společný projekt na toto téma, kdy děti namalují na velký papír modrou barvou moře, dokreslíme fixy a nalepíme připravené korály, rybky a další mořské živočichy, které děti kreslili a vyzkoušeli si i barvící metodu přes alobal. Dále jsme s dětmi chodili na procházky. Na jedné z nich jsme například sbírali kameny, na které jsme pak malovali. Chodíme na nová místa, kde si děti mohou i pohrát na vzduchu. Věnujeme se také tématu jara. Na konci měsíce s dětmi oslavíme dětský den výletem do mořského světa.

Fialové oddělení
Do nového měsíce nás přivítalo volno v podobě státního svátku a ředitelského volna. Po příchodu do školy, jsme si vyprávěli zážitky z těchto dní a společně jsme je malovali. V následujících dnech jsme se pustili do opakování z vyučování a zahráli si soutěže pro týmy i jednotlivce. Pro všechny maminky jsme připravili překvapení v podobě přáníčka, abychom jim vykouzlili úsměvy na tváři v jejich výjimečný den. Také jsme si představili téma tohoto měsíce, kterým je mořské dno a nahlédli do hlubin oceánu. Na závěr května jsme se tedy  vypravili na výlet do podmořského světa, kde jsme obdivovali krásy skryté pod hladinou. 

Červené oddělení - 3.B
Květen jsme zahájili povídáním tvořením a hrami směřujícími ke Dni matek. Děti svým maminkám vyrobily malý dáreček. Potom jsme se věnovali mořském dnu. Děti si vyzkoušely myšlenkovou mapu, pantomimu a tvoření 3D obrázků. Ke konci měsíce jsme se koukli na aktuální hokejové téma.

Červené oddělení - 2.A

V květnu jsme si pořádně zasoutěžili, vymysleli jsme vlastní stezku na téma mořské dno, vyráběli různé osmisměrky a tajenky. Pro maminky jsem vyrobili malý dáreček a hodně jsme vyráběli z stavebnic co máme v oddělení. Povídali jsme si hodně o zvířatech a korálech na dne oceánů. Shlédli také mnoho videí na toto téma. Na konci měsíce jsme oslavili den dětí trochu netradičně - v Mořském světě, kde si pro nás připravili super program. 

Modré oddělení

V měsíci květnu , jsme  hráli spoustu her , chodili si hrát do parku a užívali si hezkého počasí . Také jsme do družiny dostali nové hry a tak jsme je museli  vyzkoušet . Malovali jsme mořské dno , byla to zábava .Nacvičujeme pomalu program na družinové odpoledne . Půjdeme ještě do mořského světa , kde si také užijeme spoustu zábavy .

Zelené oddělení:

V měsíci květnu jsme si často povídali, na co je mořské dno, kdo a co na něm žije; a co všechno tam lze vidět; koukali jsme i na nějaká videa pro děti o podmořském bádání. Vyrobili jsme si loďky s přírodních materiálů – fantazie u některých nekladla žádnou mez. Taky jsme si vzpomněli na včely (jelikož byl v květnu Den včel), jak jsou pro nás důležité a vytvořili si symbolickou včelí nástěnku. A jelikož máme novou kuličkovou dráhu Gravitrax a je zdá se naprosto boží, strávíme u ní docela dost času ;o) Odreagování je totiž potřeba. V květnu jsme měli dokonce soutěž nejen na téma mořský svět. Děti si vedly naprosto skvěle. Hurá na červen!

Fotografie k článku

Základní informace o škole

Základní škola a mateřská škola Praha 5 – Radlice, Radlická 140/115, příspěvková organizace
Radlická 115/140, 150 00  Praha 5

Zřizovatel:Městská část Praha 5
Ředitel školy:Mgr. Dalibor Neckář
IČO:69781931
REDIZO:600038360
Datová schránka:friqxw5
GDPR:Základní údaje a pověřenec
  Bankovní účty:
Základní škola – rodičovské platby:70017-130889389/0800
Mateřská škola:50016-130889389/0800
Školní jídelna:19-130889389/0800
Školní družina:60011-130889389/0800
  Telefonní kontakty
ředitel:732 969 124
mateřská škola:251 555 624 (Nad Laurovou)
222 360 124 (Na pláni)
  E-mailové kontakty
ředitel školy:neckar.dalibor@zsradlicka.cz
vedoucí školní jídelny:jidelna@zsradlicka.cz
administrativní pracovnice školy:skola@zsradlicka.cz
další kontakty …

Odkazy
Základní škola
Mateřská škola
Dokumenty
Akce školy
Kontakty

Webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Pokračováním s tím souhlasíte.